luni, 27 ianuarie 2014

“Feel smART”! O generație nouă, un trend nou pentru dezvoltarea copilului tău

O mana de artisti si pedagogi din Capitala si-au propus sa aduca un plus metodelor de educatie traditionale, folosind metode de invatare alternative, cu scopul de a incuraja limbajul creativ si comunicarea prin arta de la cele mai fragede varste. Pentru asta exista academia de creativitate " feel smART", un centru de activitati dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 1-13 ani.




Academia de creativitate “Feel smART” este formată din artişti-părinți cu pregătire solidă în domeniul pedagogiei de artă, a terapiei prin artă, dar și a parentingului pozitiv, atestați profesional în România și Marea Britanie.
Alina Tudor, managerul de programe observă în urma activităţilor cu cei mici aceştia îşi descoperă calităţile, devin mai răbdători şi mai perseverenţi prin faptul că îşi canalizează eforturile spre finalizarea unui obiect folosind tehnicile artei. “Încurajez toţi părinţii, ca în timpul liber pe care îl au, să-l petreacă alături de copii efectuând activităţi creative pentru că vor asista la dezvoltarea unei personalităţi puternice a celui mic”, ne-a declarat managerul Alina Tudor.

Coordonatorii proiectului stimulează creativitatea pe care fiecare copil o posedă în mod nativ, prin metode novatoare, evidențiindu-l prin activități ce au la bază fundamentul artistic și imaginativ, cât și metoda de învațare. Copiii își dezvoltă  încrederea în sine, comunicarea și relationarea în mod natural, prin forțe proprii.
 “Copiii sunt extrem de încântaţi de faptul că reuşesc să creeze, sub îndrumarea personalului Academiei, bineînţeles, un obiect din lut care poate să ia forma unui animăluţ, unei flori sau a oricărui element prezent în imaginaţia celor mici. În plus, această activitate le stimulează manualitatea, creativitatea, dar şi disciplina, deci pe lângă o activitate distractivă, aceasta poate căpăta şi valoare educativă”, a mai adăugat Alina Tudor. Informații despre cursuri și orele de program pe www.feelsmart.ro

Stilurile de învățare utilizate descriu modul în care informația din exterior este acumulata și reținută de creierul nostru. În alte cuvinte, ele încearcă să arate cum învață oamenii. Modelul VARK propune patru stiluri de învățare – vizual, auditiv, chinestezic și prin citit sau scris. Acest model pornește de la ipoteza conform căreia dacă profesorul proiectează materialul de predat astfel încât să se potrivească unui stil de învățare, atunci elevul pe care acel stil îl caracterizează, va înțelege mai bine informația nouă și, în consecință, va avea rezultate mai bune.

Metodele folosite de inițiatorii proiectului, altele decat cele folosite în mod tradițional întalnite la învațământul de stat, sunt racordate la tendințele de abordare și stimulare a creativitatii copilului folosite cu succes în toată  Europa. Cursurile și programele noastre folosesc atitudinea pozitiva ca metoda de lucru, obținând astfel un mediu de lucru curat emoțional si prolific. Un concept inovator în rândul petrecerilor pentru copii, a fost lansat de curand în cadrul Academiei, schimbând cadrul petrecerilor obisnuite cu unul  în care aceştia sunt angrenaţi în activităţi creative şi educative în acelaşi timp. Mănâncă sănătos, dar şi gustos, se joacă şi dansează şi, la final, pleacă acasă cu un obiect decorativ făcut de ei, dar şi cu daruri din partea organizatorilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu