marți, 12 noiembrie 2013

1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii!- Campania Danone

Danone, cel mai mare producator roman de iaurturi a lansat astazi, 12 noiembrie campania educationala “1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii”, având ca obiectiv informarea românilor cu privire la importanta iaurtului ca parte a unei alimentatii zilnice echilibrate.

Campania a fost lansata în cadrul unui eveniment la care au participat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Presedinte de Onoare al Federatiei Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.


Campania “1 iaurt pe zi” se va derula în perioada noiembrie 2013 - decembrie 2014 si are în vedere actiuni de informare a publicului general prin intermediul TV, presa scrisa si online, dar si social media, care sa încurajeze consumatorii sa faca alegerile cele mai potrivite pentru a-ti mentine starea de sanatate. Campania mai include cursuri de nutritie pentru tineri si copii, fiind bine cunoscut faptul ca obiceiurile bune se deprind la vârste tinere. Prima etapa a campaniei presupune ca cei care consuma iaurt sa-si împartaseasca povestile personale în aplicatia online dedicata, acestia având posibilitatea de a ajunge chiar ambasadorii campaniei pro-iaurt derulata de Danone.

Prin aceasta initiativa, Danone îsi propune sa reaminteasca importanta unui stil de viata echilibrat si principalele beneficii ale consumului zilnic de iaurt, în contextul în care tot mai multi romani se confrunt[ cu probleme de sanatate provocate sau favorizate de alimentatia nesanatoasa si lipsa de miscare. Obezitatea, bolile cardiovasculare si diabetul sunt afectiunile care trebuie adresate cu maxima prioritate conform unui studiu despre starea de sanatate a românilor realizat de Danone.


Opinia generala a respondentilor care au participat la studiul realizat de Danone este ca aceste probleme de sanatate sunt generate de stilul de viata, preponderent sedentar si de o dieta dezechilibrata.  În plus, 9 din 10 respondensi cred ca românii manânca nesanatos, potrivit studiului „Obiceiuri de consum alimentar” realizat de Institutul Român pentru Evaluare si Strategie în 2013.  Una dintre solutiile la îndemâna, care poate fi introdusa cu usurinta si fara costuri semnificative în dieta zilnica a românilor, este consumul zilnic de iaurt.


In ciuda multiplelor beneficii ale iaurtului, studiile realizate recent arata ca România este pe ultima pozitie la nivel european, din punct de vedere al consumului de iaurt. Conform statisticilor, un român consuma în medie 1 produs lactat proaspat pe saptamâna, fata de francezi – 5 produse pe saptamana, bulgari – 3 produse pe saptamâna si polonezi – 2 produse pe saptamana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu