joi, 11 aprilie 2013

CEAIUL VERDE SI EFECTUL LUI MIRACULOS

Apa bauta sub forma de ceai, efect garantat!!

De mai bine de doi ani beau ceai verde zilnic, imi place! Capat o energie pe care o cana de cafea nu mi-o mai ofera. Am inceput sa ma gandesc serios, ca ar fi cazul sa o las mai moale cu multele cafele pe care le beau, in speranta ca ma va pune pe picioare la inceputul zilei. Trebuie sa recunosc, la inceput am inceput sa beau ceai verde , pentru ca aflasem eu ca ajuta la dieta. Insa, ceaiul verde nu este doar un ajutor pentru scadearea in greutate, ci are si efecte benefice sanatatii.





Ceaiul verde este considerat ca fiind una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume dupa apa. Studiile au aratat ca, un consum de 2-3 cani de ceai verde, in fiecare zi poate avea efecte benefice asupra sanatatii inimii prin mentinerea sanatatii vaselor de sange. Ceaiul verde are un continut bogat de flavonoizi. In plus, ceaiul este o bautură revitalizanta, care se integreaza foarte bine intr-o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos. Ceaiul poate fi consumat atat in varianta calda, cat ai rece, sub formă de ice tea. Baut fara lapte si zahar, ceaiul este un ajutor important in dietele destinate mentinerii sau scaderii in greutate. 




In cadrul unui eveniment, la care am participat astazi, am aflat multe lucruri interesante despre ceaiul verde, chiar de la Dr. Mencinicopschi. Ceaiul provenit din planta Camellia sinensis a fost consumat de secole pentru proprietatile sale hidratante. Potrivit unui nou studiu care investigheaza efectul potential de hidratare al diferitelor bauturi asupra organismului in functie de valoarea tensiunii superficiale, coordonat de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, ceaiul, cald sau rece, are o contributie importanta la hidratarea corecta a organismului.

O bună hidratare a organismului presupune ca apa sa fie preluata in cantitate suficienta de catre celule (sa ajunga deci in interiorul celulei). O hidratare „ineficienta” inseamna ca, desi consumata in cantitate mare, apa este preluata de patul vascular (de sange), dar nu este transferata in cantitate suficienta in interiorul celulelor, ci este eliminata prin rinichi.




In concluzie, studiul realizat sugereaza ca apa bauta sub forma de ceai are un efect hidratant mai bun, datorita faptului ca ceaiul ajuta moleculele din apa sa fie absorbite mai usor de fiecare celula si sa ramana pentru mai mult timp in organism. 

Studiul a fost realizat în cadrul Institutului de Chimie-Fizică „Ilie Murgulescu" al Academiei Române în perioada februarie – martie 2013, în cadrul căruia au fost analizate, „dublu orb”, 29 de probe de ceai cald, ice tea, infuzii, apă cu şi fără îndulcitori naturali. Studiul a fost sponsorizat de Lipton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu