marți, 26 noiembrie 2013

FESTIVALUL BRAZILOR DE CRACIUN 2013

Brazii unicat ajuta la educatia copiilor!

Copiii reprezinta una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale din România. Astfel, 52% dintre copiii din tara noastra se afla în risc de saracie sau excluziune sociala, cel mai mare procent înregistrat de la aderarea României la UE si aproape dublu fata de media europeana. Iar educatia nu este una dintre prioritatile familiilor din care fac parte acesti copii.

Brazii unicat, rezultatul imaginatiei si spiritului creator al designerilor români, au fost prezentati astazi în premiera în cadrul unei conferinte de presa. Festivalul Brazilor de Craciun, eveniment de strângere de fonduri ajuns la cea de-a 13-a editie, consta în licitarea brazilor în cadrul unei gale ce va avea loc pe 5 decembrie, la Hotel Radisson Blu Bucuresti.

În cadrul primelor 12 editii, Festivalul Brazilor de Craciun a strâns 2.669.100 euro, care au fost investiti în suport educational pentru 16.200 de copii. Salvati Copiii, în colaborare cu scoli generale din majoritatea regiunilor tarii, a organizat programe educationale ce constau în: 42 de gradinite de vara, 32 de centre de tip A Doua Sansa si 37 de programe ?coala dupa Scoala.
Gratie programelor derulate de Salvati Copiii, peste 95% dintre copiii beneficiari au fost înscrisi în clasa I sau la clasa pregatitoare, 86% dintre copii au promovat examenele din anul scolar 2012-2013, iar 20% dintre ei au obtinut si premii la concursuri scolare. Pe lânga impactul social pe care aceste programe îl au asupra copiilor, s-a observat si o crestere a interesului parintilor fata de educatia copiilor: 83% dintre parinti manifestând interes fata de evolutia educationala a copilului si fata de participarea la activitati de consiliere parentala.

Designerii care s-au alaturat anul acesta evenimentului sunt: Doina Levintza, Wilhelmina Arz & Camera de Comert si Industrie Romania-Japonia, Hamid Nicola Katrib & Galeriile Noblesse, Lena Criveanu, Carmen Ormenisan, Stephan Pelger, Madalina Dorobantu, Mirela Diaconu, Malvina Cervenschi, Alexandru Ghildus, Anca Lungu, Ramona Filip, Iris Serban, Rhea Costa, Ego Men’s Fashion Concept,  Bucharest Design Center, Corina Vladescu & Fundatia Dumbrava Minunata, DIZAINAR, Laura8, ZENYA Atelier & Friends, Agatha Blanck & Bucharest Shopping & Bonpoint. Designerii sunt cei care au dat frâu liber imaginatiei si cu dragoste au creat brazii care vor aduce zâmbetul pe chipurile copiilor din mediile defavorizate.

Fiecare dintre acesti designeri a rememorat amintiri dragi legate de Craciun si le-a incrustat cu drag în bradul realizat pentru Festival. Fie ca este vorba de un brad realizat din sticla, de unul care ia forma unei bijuterii care sa aminteasca posesorului de fapta buna facuta sau de unul realizat într-un stil clasic, toti brazii au aceeasi poveste – sunt bucati din sufletul designerului menite sa aduca un strop de bucurie si zâmbet pe chipurile copiilor din mediile sociale defavorizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu