marți, 30 aprilie 2013

CAFEAUA, PLACEREA MEA VINOVATA



Fiecare zi din viata mea incepe cu o cafea..Nu concep altfel. Iubesc cafeaua tare, fierbinte in zilele reci si calduta atunci cand temperaturile o iau razna pe timpul verii. Este placerea mea vinovata, chiar daca multi experti au ajuns la concluzia ca licoara nu face tocmai bine organismului nostru. Ii cred pe cuvant, insa nu am de gand sa renunt la diminetile mele care intotdeaua incep cu o cafea..Stiu cateva avantaje ale cafelei, pe care vi le prezint si voua mai jos, asta in cazul in care nu le-ati aflat pana acum.


Cafeaua are un rol energizant si ne trezente in fiecare dimineata insa are si un efect benefic esxtrem de important, in special pentru acele femei care au suferit de cancer la san.

- Potrivit studiilor realizate de expertii suedezi femeile care beau doua cesti de cafea pe zi, au cu 50% mai putine riscuri de regidiva a cancerului de san si raspund mai bine la tratamente care impiedica cresterea nivelului de estrogen responsabil de aparitia tumorilor canceroase. Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu cunosc cu exactitate mecanismul prin care actioneaza cafeaua la nivelul hormonal. Mult bine ar face cafeaua si in cazul riscului de a face cancer la ficat

Studii anterioare facute in cadrul Universitatii Harvard mai arata ca femeile care beau 3 sau mai multe cesti de cafea pe zi au un risc cu 20% mai scazut de a face cancer la piele, in comparatie cu cele care beau mai putin de o ceasca de cafea pe luna, iar in cazul barbatilor cafeaua poate reduce cu aproape noua procente riscul carcinom bazal celular, cea mai frecventa forma de cancer de piele. Sigur ca sunt si pareri contra, iar majoritatea nutrionistilor pun cafeaua pe lista neagra, ca aliment strict interzis. Cateva dintre motive ar fi: inghitim bautura, sistemul nervos este rapid stimulat, inima bate mai tare, respiratie, pulsul se intensifica.(sursa : www.csid.ro).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu