miercuri, 9 decembrie 2015

Le Grenier à Pain, 1 an in România. Cea mai bună pâine din Paris, acum în două locații din București!

Intr-o atmosfera specifica sarbatorilor de iarna, am descoperit cea mai buna paine din Paris, cele mai bune prajiturele si cel mai bun cozonac din viata mea. Unde? In Le Grenier a Pain, care a sarbatorit 1 an de cand a pasit pe pamant romanesc.


“Le Grenier à Pain excelează prin faptul că folosește doar ingrediente 100% naturale, făină produsă exclusiv în Franța, toate preparatele fiind proaspete, pregătite în laboratorul din incinta locației. La Grenier à Pain nu vor comercializa niciodată preparate congelate în prealabil”, declară Andrei Cătălin Pop, general manager Le Grenier à Pain România.

În cadrul evenimentului aniversar, invitații au putut degusta cele 10 tipuri de pâine și specialități de pâine: integrală, cu maia, caise, alune, nuci, smochine, ficelles cu măsline sau bacon, precum și faimoasa baghetă tradițională, câștigătoarea locului 1 în anul 2010 și 2015 în cadrul concursului La Meilleure Baguette de Paris.

La Le Grenier à Pain se regăsesc unul din cele mai apreciate croissante cu unt din lume, produse de patiserie (pain au chocolat, fursecuri cu ciocolată sau vanilie, escargot cu nucă sau stafide, checuri cu portocale confiate, cozonaci), de cofetărie (ecleruri, tarte cu ciocolată neagră sau multifruct, prăjiturile Elysée şi Framboise, macarons, cupcakes, mousse-uri fine, cake pops, millefeuille vanille sau chocolat), sandvișuri, tartine, quich-uri, supe, o gamă variată de ceaiuri parfumate şi atent selecţionate, dulceţuri tradiţionale sau bonbons d’enfance au chocolat artisanal.
Le Grenier à Pain este prezent în România în două locații: pe bulevardul Nicolae Caramfil nr.87, București, și recent inaugurat, în rondul Pieții Alba Iulia, din București.
Le Grenier à Pain este una din cele mai apreciate boulangerii franțuzești la nivel international, dezvoltându-se, în sistem de franciză, peste granițele Franței, în România, Emiratele Arabe Unite, China, Rusia, Liban și Japonia.
Cel care a pus bazele Le Grenier à Pain, în 1998, este Michael Galloyer, acesta ridicând, în timp, brandul ca unul dintre cele mai dinamice și mai recunoscute din sectorul său.
Michel Galoyer a construit Le Grenier à Pain în jurul a trei valori: modestia, pasiunea și răbdarea.

 Modestia
Oamenii ar trebui întotdeauna să își cunoască propriile imperfecțiuni și să ia în considerare propria ignoranță ca origine a evoluției personale: prin aceasta pot descoperi noi idei, pot inova și crea. Modestia ne ajută să evoluăm.
Pasiunea
Ne duce, ne conduce, ne transformă în cercetători și uneori ne oferă comorile ei: descoperiri culinare, mici secrete, noi idei fascinante.

Răbdarea
A da răgaz timpului este cea mai sigură trecere între trecut și prezent. Cei care vor să devină brutari și patiseri adevărați trebuie să aibă răbdare, iar aceasta este, în sine, o altă formă de modestie.
Arta pâinii, conform Le Grenier à Pain:
•    O mașină automată nu va înlocui niciodată principala unealtă de lucru a unui brutar: mâinile sale. Doar acestea pot "înțelege" materia pâinii şi pot simţi natura sa vie.
•    Lama cuţitului, aluatul, tăierea, cuptorul sunt doar simple instrumente cu care brutarul maestru orchestrează. Și, fără dubiu, cel mai important instrument ramâne timpul.
•    De-a lungul generaţiilor sunt transmise aceleaşi gesturi blânde tipice unui brutar Le Grenier, contribuindu-se astfel la moştenirea artei pâinii. În fiecare gest, frământare, cântărire există le savoir-faire de qualité.
•    Brutarul judecă, măsoară. Cu metodologia specifică el evaluează timpul de pauză, flexibilitatea aluatului, temperatura ambiantă și cea a cuptorului. Este o alchimie între tradiție și modernitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu