luni, 13 octombrie 2014

La Roche-Posay vine in aceasta toamna cu -Lipikar Baume AP +, balsamul anti dermatită atopică


In primul rand vreau sa recomand tuturor produsele La Roche-Posay , pentru ca am testat si pentru ca mi-au placut foarte mult. De exemplu in prezent ma bucur de fondul de ten TOLERIANE TEINT, perfect pentru aceasta toamna. In urma cu cateva zile, am participat la o conferinta de presa, unde am aflat lucruri noi..Mai exact, am gasit solutia pentru dermatita atopica. Asa ca, va invit sa aflati cateva informatii si sa incercati cu incredere produsele.

 Dermatita atopică este o afecțiune inflamatorie cronică a pielii care afectează peste 50 de milioane de oameni numai în Europa și 20% dintre copiii din întreaga lume. Aceasta se manifestă prin zone de piele foarte uscată, inflamație și prurit. Simptomele vizibile includ eritemul, zonele aspre și roșii pe corp, la pliurile gâtului, coatelor și genunchilor,  pe mâini și pe picioare. 


În ultimii 30 de ani, cazurile de dermatită atopică s-au triplat, dermatita atopică  devenind cel de-al doilea motiv de consult la medicul dermatolog
 Până recent, se cunoştea faptul că la baza apariţiei dermatitei atopice stă alterarea barierei cutanate, ceea ce permite alergenilor şi iritanţilor să pătrundă în piele, provocând astfel inflamaţii şi prurit.

În ultima vreme, datorită analizelor moderne, s-a dovedit că, la fel ca și în cazul altor organe, pielea fără leziuni este colonizată de o comunitate bogată de microorganisme proprii (microbiomul cutanat), iar diversitatea acestora este un factor cheie pentru o piele sănătoasă. Microbiomul cutanat cântărește 1,5 Kg și cuprinde 100.000 miliarde de bacterii. Rolul acestuia este de a stimula sistemul imunitar şi de a proteja organismul împotriva infecţiilor patogene sau periculoase pentru el. Studiile au demonstrat diversitatea microbiană este mai scăzută în cazul pacienţilor cu dermatită atopică faţă de persoanele care nu suferă de această afecţiune. Concluzia la care s-a ajuns este că microbiomul cutanat este co-responsabil, împreună cu bariera cutanată pentru apariţia dermatitei atopice.
Laboratoarele La Roche-Posay s-au inspirat din aceste studii şi au mers mai departe în descifrarea dermatitei atopice, demonstrând că la persoanele cu dermatită atopică, diversitatea microbiană este diferită între zonele aflate în puseu şi zonele imediat adiacente, neafectate.
De asemenea, Laboratoarele La Roche-Posay au studiat efectele Lipikar Baume AP+ asupra microbiomului, arătând că bariera naturală a pielii a fost reconstruită în urma tratamentului cu acest balsam. Ȋn acelaşi timp, echilibrul pielii s-a păstrat şi în perioadele de remisie, iar frecvenţa puseurilor de atopie s-a redus considerabil. Microbiomul celor cu eczema atopică s-a schimbat în mod semnificativ după cele 3 luni de tratament, devenind mult mai asemănător cu acela al pielii sănătoase. Astfel, Lipikar Baume AP+ se dovedeşte a fi un emolient revoluționar ce oferă eficiența unui balsam și lejeritatea unui lapte de corp, reducând frecvența puseurilor de atopie și pruritul şi restabilind calmul pielii (Unt de Shea 20% și Apa Termală LRP 50%).

Lipikar Baume AP +, balsamul anti dermatită atopică de la La Roche-Posay, conţine Aqua Posae Filiformis, descoperire exclusivă a laboratoarelor LRP.  Aqua Posae Filiformis se obţine din bacteria VITREOSCILLA FILIFORMIS (VF) care creşte în apa lacului Erie din America de Nord. Eficienţa acestei bacterii a fost deja demonstrată pe pacienţi cu dermatită atopică şi publicată în British Journal of Dermatology. VF are 34 de patente şi a făcut obiectul a 13 publicaţii ştiinţifice.
Tulpina de Vitreoscilla Filiformis este cultivată în apa termală LRP, pentru că aceasta conţine două oligo-elemente exclusive și rare faţă de alte ape termale (seleniu şi stronţiu), ce au rol de catalizatori ai enzimelor bacteriene, crescând astfel activitatea Vitreoscilla Filiformis.

Lipikar Baume AP+ cu Aqua Posae Filiformis are trei efecte principale:

1.         Echilibrează microbiomul pielii
2.         Stimulează apărarea anti-microbiană 
3.         Stimulează imunitatea pielii

De menţionat că la Centrul Termal La Roche-Posay sunt trataţi anual peste 2400 de copii cu piele atopică.


Dermatita atopică în cifre:
           1 din 10 copii este afectat de atopie în peste 100 de țări din întreaga lume
           50 milioane de persoane din Europa sunt afectate de atopie
           58% dintre copiii care suferă de atopie au probleme cu somnul
           73% dintre părinți sunt de părere că atopia copiilor lor afectează relațiile familiale
           85% dintre părinți sunt de părere că atopia copiilor lor le afectează starea emoțională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu